Scouts

Wij als Scouts zijn een speltak met ongeveer 15-20 leden tussen de 11 en 15 jaar. Binnen onze speltak werken wij in groepjes (Patrouilles) met een Patrouille Leider en een Assistent Patrouille Leider. Dit zogenoemde Kader zijn verantwoordelijk voor hun patrouille en worden ook gestimuleerd om hun patrouille aan te sturen. Dit gebeurt meestal op kamp, maar ook tijdens een tocht die de Scouts in patrouilles lopen. Tijdens de reguliere opkomsten houden wij ons bezig met de Activiteitengebieden van Scouting Nederland. Aan de hand van de verschillende insigne eisen per activiteitengebied, zorgen wij ieder jaar voor een gevarieerd programma.
Er zijn verschillende soorten insignes (basis, gevorderd, specialisatie) die iedereen de mogelijkheid krijgt tot behalen.

Kampen

De kampen die wij gedurende een jaar doen zijn zowel met onze eigen groep als regionaal. Elk jaar doen wij mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden van Regio Maasdelta. Daarnaast hebben wij ook jaarlijks een Bikkelkamp, Pinksterkamp en Greppeltocht. Zomerkamp is elk jaar op een andere locatie ergens in Nederland. De kosten kunnen variëren tussen de €120 en €150. Dit is afhankelijk van locaties.

Een World Scout Jamboree is een evenement dat eens in de 4 jaar wordt gehouden ergens op de wereld. Op die plek komen dan meer dan 40.000 scouts van over de hele wereld bij elkaar om de wereld in het “klein” te beleven.

Een scout heeft maar 1 keer in zijn leven de kans om als deelnemer naar een WSJ te gaan, je moet namelijk tussen de 14 en 18 jaar oud zijn ten tijde van de WSJ. Scouts die ouder zijn kunnen aan de WSJ deelnemen door mee te gaan als troepstaf (begeleider van een groep van 36 deelnemers), als IST’er (International Service Team, medewerker aan het evenement) of als CMT’er (Contingent Management Team, de organisatie van het Nederlands contingent). Dit zijn allemaal vrijwilligers die er alles aan willen doen om bij te dragen aan een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers! En weet je wat zo speciaal is? Iedere deelnemer betaalt een deelnemersbijdrage, maar ook de vrijwillige troepstaf, IST en CMT betalen hun eigen deelnemersbijdrage, naast de vele uren die zij er ook met veel plezier in investeren.

Speciale opkomsten

  • Grote clubactie
  • Jantje beton
  • Nieuwjaars groepsactiviteit
  • overvliegen 2x per jaar
  • Greppeltocht