Bevers

De bevers zijn een groep van ongeveer 8-12 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar. Het is voor ons heel belangrijk dat de kinderen het erg naar hun zin hebben, en terwijl we zoveel plezier hebben leren de kinderen spelenderwijs. Ze leren zelf koken, samen spelen en samen delen. Tijdens de opkomsten gaan we altijd naar een karakter uit het dorp hotsjietonia. Ieder karakter heeft zijn eigen specialiteit. bijvoorbeeld sport en spel, koken, samenleving enzovoorts. Deze specialiteiten zijn gelinkt aan de verschillende activiteitengebieden van Scouting Nederland.

Kampen

We sluiten het seizoen altijd af met een zomerkamp. Dan gaan we met alle bevers een nachtje slapen op de camping dit doen we in een thema wat ieder jaar anders is en de activiteiten sluiten aan op dat thema. Het zomerkamp van de bevers vind altijd plaats in het eerste weekend van de zomervakantie. De kosten van een zomerkamp ligt tussen de €20 en €30.

Speciale opkomsten

Buiten de reguliere opkomsten doen we ook jaarlijks mee met regionale activiteiten. Zo doen we mee met de Beverdoedag, dat is een middag waarin alle bevers uit de regio spelletjes met elkaar spelen. In de winter gaan we houten kerstballen versieren en die gaan we de zaterdag voor kerst naar het bejaardenhuis brengen om iedereen een fijne kerst te wensen.