Insignes Explorers

Explorers kunnen voor elk activiteitengebied een insigne halen. Hiervoor moet een explorer een project doen dat aan het volgende voldoet:

  • Het project is uitdagend, de explorer leert er iets nieuws van;
  • Een project duurt ongeveer één tot drie maanden;
  • De explorer kiest zelf iemand die de uitvoering van het project zal beoordelen;
  • De uitdagingen die de explorer heeft gekozen, zet hij op papier zodat de beoordelaar ze goed kan beoordelen;
  • De explorer krijgt een positieve beoordeling voor zijn project;
  • De explorer houdt een presentatie waarmee hij het project afrondt.

Als het project helemaal volbracht is, krijgt de explorer op een speciaal moment het insigne en een certificaat uitgereikt.

Jaarbadges

Ieder jaar leren explorers weer iets anders. Na de installatie leren ze de afdeling kennen, maken ze voor het eerst zelf programma’s en doen ze actief mee tijdens opkomsten en kampen. In het tweede jaar als explorer weten ze al precies hoe alles werkt. Ze kunnen zelf een opkomst organiseren en kijken met de oudere explorers mee hoe je een weekend of de expeditie organiseert. Tijdens het derde jaar als explorer besturen ze de afdeling en nemen ze grotere projecten op zich. Door deze opbouw in het programma kunnen ze het maximale uit hun explorertijd halen.

Voor ieder jaar zijn er bepaalde activiteiten vastgesteld die een explorer gedaan moet hebben. Als een explorer aan die eisen voldoet, krijgt hij de bijbehorende jaarbadge. Je kunt de eisen voor de jaarbadges hier downloaden . Heeft een explorer een jaarbadge behaald, dan hoort daar natuurlijk een certificaat bij.

Klik hier voor ideeën voor projecten, certificaten voor projecten en jaarbadges en de volledige uitleg van Scouting Nederland.