De derde dag alweer!

Toen de wekker vanochtend ging, lag meer dan de helft van de kinderen nog te slapen als roosjes. De wekker ging namelijk al om 7 uur… Maar het was voor een goed doel: vandaag gingen we naar de dierentuin. Toen de Welpen zich dat eenmaal realiseerden sprongen ze nog net niet uit bed en om 8 uur zat iedereen heerlijk te ontbijten.

Lunchpakketjes werden gemaakt, pakjes drinken verdeeld, dubbelchecken of je niet je portemonneetje met geld vergeten had, nog ergens een regenjas zien te proppen (het beloofde slechte weer van zondag kwam uiteindelijk vandaag) en toen konden we op pad. Met de bus, een ervaring op zich. Met 22 Welpen en 6 leiding is de bus namelijk al behoorlijk vol, maar ze hebben zich voorbeeldig gedragen.

Voor de dierentuin troffen we Felina en werden de groepjes verdeeld. Alle groepjes verspreidden zich over de dierentuin. Zullen we eerst naar de olifanten gaan? Of toch naar de pingu├»ns? Of zullen we kijken hoe de chimpansees gevoerd worden? Wat in ieder geval op alle kinderen een grote aantrekkingskracht had, was het Dinobos. Hier kon je (bijna) echte dino’s zien, horen en ermee op de foto gaan. Het Honderdduizenddierenhuis klonk ook interessant, dit bleek gevuld te zijn met insecten, slangen, kikkers enz. Ook bijzonder was het Nacht Overdag huis, hier zaten allerlei nachtdieren, waarvoor sommigen los rondliepen. En dan hangt er ineens een luiaard boven je hoofd of zie je aapjes voorbij klimmen. Tussen de middag hebben we met alle groepjes samen geluncht. Het ging toen net regenen, dus moesten we wel onder een afdak gaan zitten. Toen trakteerde de leiding ook nog op verse stroopwafels en die tijd die het duurde om ze te maken, werd goed benut door de kinderen, die in de souvenirshop gingen neuzen.

Om kwart over 4 weer verzamelen om terug te gaan, weer met de bus. Zeker 4 kinderen hebben liggen slapen (en bij de leiding scheelde het ook niet veel ;)).

De ouders van Luc hadden Hollandse pot gekookt: aardappels (of puree), worteltjes, doperwtjes en een gehaktbal.

Nog een stukje film gekeken en als avondactiviteit lekker geknutseld.