Insignes voor de welpen

Minimaal 2x per jaar werken we gezamenlijk aan een vaardigheidsinsigne. Meestal krijg je de keuze uit 2 insignes, en kun je dus datgene kiezen dat jou het meeste aanspreekt. Er zijn verschillende thema’s, dus er is voor ieder wat wils!

Er zijn 3 insigne opkomsten. We proberen dit zoveel mogelijk buiten vakanties/vrije weekenden in te plannen. Je moet er altijd minimaal 3 aanwezig zijn en actief meedoen om het insigne te kunnen halen. Ben je er 2 bij geweest, dan kun je door een thuisopdracht te doen alsnog je insigne halen. Als je bij minder dan 2 van de insigne opkomsten aanwezig bent geweest, kun je dit insigne helaas niet halen.

Als richtlijn gebruiken we de insigne eisen die Scouting Nederland heeft opgesteld. Echter wijken wij hier ook weleens aangezien niet alle opdrachten goed mogelijk zijn in groepsverband.

Hieronder zie je de verschillende insignes. Alle insignes hebben bepaalde eisen, deze eisen zijn te vinden onderaan deze pagina. De eisen van een insigne staan beschreven in verschillende niveaus zodat alle welpen op hun eigen niveau mee kunnen doen aan het insigne. 

Naast de onderstaande vaardigheidsinsignes zijn er ook insignes voor bijzondere gebeurtenissen, regio activiteiten, kampjes etc.

Vaardigheidinsignes: 

Cultuur

EHBO

Geschiedenis

Ik

Journalist

Samen

Knopen

Koken

Kunstenaar

Sport

Show

Natuur

Spoorzoeker

Wijde Wereld

Thuis

Spelexpert

Weer

Insignes voor de oudste welpen:

Kampvuur

Nachtje kamperen

Pionieren

Leiding voor een keer

Zakmes

Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina van de Welpen.