Niet een opkomst van 2 uur, maar van 2 dagen dit weekend! Om alvast te wennen aan het op kamp zijn, sliepen de Welpen dit weekend op het terrein. In tenten nog wel. Gelukkig was het weer stralend en warm en was buiten slapen zo’n gek idee nog niet!
Op zaterdag konden de Welpen het derde punt voor hun insigne koken behalen. Ze hadden al laten zien dat ze zoete en hartige hapjes konden maken en een high tea konden organiseren voor familie, maar konden ze ook hun eigen avondeten koken en daarvoor boodschappen doen?

De leiding had van te voren twee recepten opgesteld (1 met pasta en 1 met rijst) en de groepjes mochten zelf kiezen wat ze gingen eten. Tot enige teleurstelling van de leiding 馃槈 kozen alle groepjes voor pasta. Dus op naar de Lidl om boodschappen te doen. Elk groepje een winkelwagentje en zelf een ‘penningmeester’ kiezen die in de gaten moest houden of ze niet over het budget heengingen. Het ging super!
Koken op de gasbranders was toch nog best lastig. Sommige gasbranders werkten niet zo goed, en bij de hele grote pannen duurde het lang voor het eten klaar was. Maar uiteindelijk heeft iedereen heerlijk gesmikkeld!
Zondag moesten de slaapspullen opgeruimd worden. De dag stond verder in het thema van de schijf van vijf. Er waren 5 activiteiten die elk symbool stonden voor een van de 5 onderdelen van de schijf van vijf. Aan het einde had iedereen voldoende kennis en kunde om zijn insigne koken te krijgen. Gefeliciteerd allemaal!