Vandaag was het onderwaterlevel aan de beurt. Het is vast geen verassing wat we op deze dag gaan doen… Maar allereerst gingen we natuurlijk opstaan ’s ochtends. De bedoeling was dat de PB al opgeruimd was voor het ontbijt. Dit was grotendeels ook wel gelukt, hierdoor kon na het ontbijt snel begonnen worden met het afbreken van de patrouilletenten. Huh, maar we moeten nog een nacht toch? Dat klopt, maar dat werd een bijzondere overnachting.

De laatste nacht gingen alle kids namelijk in de groene tent slapen. Dus alle PB kon daar neergelegd worden en de tenten werden afgebroken. Dit, samen met het afbreken van de keukens ging behoorlijk rap, waardoor we ruim op tijd klaar waren om nog even een spelletje “voetbal met hindernissen” te doen. Het was met hindernissen, want midden in het voetbalveld lag een kampvuurkuil, waar ze natuurlijk niet mochten komen. Ondertussen kon de overige leiding nog even verder met de aanhanger juist inruimen. Helaas moesten we ondertussen wel afscheid nemen van Anne. Ze werd vanochtend opgehaald, omdat ze op vakantie ging. Na nog een groepsknuffel van haar patrouille moest ze toch echt gaan.

Nadat iedereen zijn energie kwijt kon met het voetballen, gingen we ons lunchpakketje opeten die we tijdens het ontbijt gemaakt hadden. Daarna was het tijd om op pad te gaan, namelijk naar het Koopa Troopa Beach. Helaas was het weer niet zoals we gehoopt hadden, dus konden we niet echt naar het strand. Maar gelukkig hadden we een mooi alternatief, namelijk het zwembad in Haarlem. Deze was gelukkig ook op fietsafstand, dus gingen we op de fiets hier naar toe.

Aangekomen bij het zwembad, gingen we heerlijk zwemmen. Helaas was de vakantie hier nog niet begonnen, dus kon er geen gebruik gemaakt worden van het wedstrijdbad en de springplanken. Hier waren namelijk zwemlessen die gegeven werden. Maar dat mocht de pret niet drukken, de glijbaan was een hoogtepunt en natuurlijk ook het ijskoude bad voor de echte bikkels. Ook waren er nog 2 sterren verstopt in het zwembad, die door onze super zoekers Han en Arjo gevonden werden.

Uiteindelijk was het om 4 uur alweer tijd om ons om te kleden en weer te vertrekken. De oplettende scout had op dat moment al in de gaten dat er al 2 leiding al weg was. Wat gingen die dan doen?? Tja, dat was voor de scouts nog een verassing. De rest van de leiding fietste weer met de groep mee terug naar het kampterrein.

Eenmaal op het kampterrein hadden de scouts even vrije tijd. Er zijn er een aantal insignes wezen swoppen met de Denen op het kampterrein, andere zijn aan de insignes gaan werken en weer anderen gingen gewoon even lekker liggen. In elk waren Krijn en Nick samen met Peter druk bezig bij de kampvuurkuil, maar wat waren ze toch aan het doen? Ook werd Luc opgehaald toen we weer terug waren. Hij ging ook de volgende ochtend vroeg op vakantie, dus helaas moesten we ook van hem al eerder afscheid nemen.

Toen de 2 leiding weer terug kwam, werd het de scouts snel duidelijk. We gingen barbecueën! Ook was er heerlijke patat gehaald. We hadden de stookbakken omgetoverd tot 2 barbecues. Een heerlijke verassingsmaaltijd dus! Helaas vloog een geïmproviseerde barbecue nog een keer in de fik, maar dit maakte de pret, en het eten, niet minder. Het vlees kon gelukkig gered worden, dus konden we gewoon verder. Uiteraard moest er ook afgewassen en opgeruimd worden na het eten, dus dat werd toen ook gedaan.

Vervolgens was het tijd om de boosaardige Bowser te verslaan! We gingen naar het kasteel van Bowser, waar we de prinses om hulp hoorden roepen vanuit het kasteel. De vraag was natuurlijk, zijn er genoeg sterren verzameld om Bowser te verslaan. Bowser was in elk geval overtuigd van niet. Dit bleek in het begon ook niet zo te zijn, want er waren 27 sterren verzameld door de ploegjes, terwijl er 40 benodigd waren. Maar gelukkig had Mario nog een aantal sterren uit te reiken. Namelijk nog het volgende:
– Arjo en Han als superzoekers
– Krijn als tekenverzamelaar
– Lars als moedige scouts
– De ploegjes die de dagen gewonnen hadden. Oftewel elke ploegje 1 ster en de Donkey Ding Dongs 2 sterren
– Alle pl’s voor hun geweldige hulp met het verkeer begeleiden tijdens het fietsen.

Tot Bowser’s schrik kwamen de scouts toen wel tot de benodigde 40 sterren. De slechteriken waren verslagen en renden snel wel. Bowser, Waluigi, Koopa en alle andere slechteriken waren verslagen. De prinses werd vervolgens gered vanuit het kasteel. Mario en Toad waren super blij dat ze gered was en wij natuurlijk ook!

Nadat iedereen genoten had van het redden van de prinses, was het alweer tijd voor de bonte avond. Iedereen kon hun act indienen bij onze presentator Arjo. Er was een talentenjacht tussen Luke, Krijn en Niels. De wereld werd nog veroverd door Monster Niels en Rick verkleed als Bowser, skelet en nog veel meer. Er werd nog een dansje opgevoerd door Daniëlle, Juliëtte, Daniel, Nick en Sem. Ook was er nog een goochel act van Jochem en Jelle. We sloten af met een potje Weerwolven van Wakkerdam. Dit werd begeleid door onze spelleiders Rowan en Harm.

Helaas, na dit spel was het toch echt tijd om tanden te poetsen en weer te gaan slapen voor de laatste nacht. Dit was uiteraard wel een uitdaging met zijn allen in de groene tent, maar uiteindelijk ging iedereen rustig slapen. Het was helaas alweer de allerlaatste avond, want de volgende dag gingen we opruimen en weer naar huis.

Ook op zaterdagochtend stonden we weer op tijd op. Zoveel mogelijk PB werd nog voor het ontbijt ingepakt, zodat we rustig konden ontbijten. Na het ontbijt werden de kids onderverdeeld. Er ging een groepje afwassen, een groepje de slaaptenten van de leiding afbreken, de groente tent moest afgebroken worden, de witte tent en uiteraard moest alles ook ingeladen worden in de aanhanger. Dit was in een recordtempo gebeurd, want binnen een uur was alles weg! Daarom was het tijd voor nog een potje vlaggenroof, terwijl Krijn nog met behulp van de leiding in de boom is geklommen om de vlag eruit te halen.

Toen kwamen langzaam aan de rij ouders binnen. Gauw nog even de laatste dingen opgeruimd, de aanhangers aangekoppeld en toen konden we vertrekken richting Puttershoek.

In Puttershoek kwamen we allemaal redelijk achter elkaar aan. We konden alle tenten droog opruimen, dus deze konden gelijk naar de container. Dat scheelde weer een hoop werk met uithangen.

Nadat alles opgeruimd was, werd nog de kampeikel bekend gemaakt en het kamp afgesloten. Sem, gefeliciteerd met je kampeikel, hopelijk geef je hem een mooi plekje en zien we hem volgend jaar weer!

Het was een super geweldig kamp, waar we heeeeel veel leuke dingen gedaan hebben. Bedankt aan alle scouts voor een top week, hopelijk vonden jullie het ook allemaal leuk. We wensen iedereen een fijne vakantie toe en we zien elkaar weer in het nieuwe seizoen.

Tot snel!

De Scoutsleiding.