De Greppeltocht een jaarlijks terugkerend evenement waar de leden van de scouts en explorers reikhalzend naar uitkijken.
Maar ook de (bege)leiding en stam staat te trappelen om aan dit avontuur mee te mogen doen. En zonder hulp van de stam en ouders zou dit evenement ook niet plaats kunnen vinden, dus hartelijk dank voor jullie inzet.

Het weekend begon op zaterdagochtend om 10.00 uur bij het clubhuis van scouting Strijen, daar opende we met vlaghijsen. Omdat er leden van 3 verschillende groepen (en 5 verschillende speltakken) meededen, zijn we daarna naar een veldje in de buurt gelopen voor kennismakingsspelen. De leden werden random ingedeeld in 7 groepen en deze moesten met plankjes het veld zien over te steken, natuurlijk waren er minder plankjes dan dat er leden in een groep zaten en dus moest er goed samengewerkt en gecommuniceerd worden.
Daarna konden de spanningen eruit met een aantal potjes Hollandse Leeuwen, zeker voor de grotere leden was dit een leuke uitdaging omdat zij bij hun eigen groep het vaak met 2 vingers in hun neus winnen en ze nu opeens als een van de eerste er al bij waren.

Nadat de meegebrachte lunchpakketjes waren opgegeten, gingen de leden in hun patrouilles deelnemen aan een heel divers postenspel. Er werd gegokt, geleerd, gerent en vooral veel samengewerkt.

De leiding verzorgde de warme maaltijd, macaroni. Er werd flink gegeten, de leden wisten dan ook dat ze daarna aan ‘de Tocht’ zouden gaan beginnen. Het spannende moment waarvoor ze allemaal gekomen waren.

4 ploegjes vertrokken vanaf de skatebaan van Strijen en 5 ploegjes vanaf het clubhuis van Strijen, steeds met 10 minuten tussentijd en met een puzzel om de posten en het eindpunt te kunnen vinden.
De patrouilles moeten proberen ongezien zo snel mogelijk op het eindpunt te komen. Maar op de posten, bemand of onbemand, zijn er punten te verdienen, die ook mee tellen voor het eind resultaat.

Bij binnenkomst was er voor iedereen een lekker glaasje frisdrank en een welverdiende warme hap, in de vorm van een broodje hamburger. Binnen was het heerlijk warm en buiten brandde een behaaglijk kampvuurtje. Om 00.00 uur was het voor iedereen toch echt tijd om te gaan slapen, maar het bleef nog lang onrustig. De leiding zat nog gezellig bij het kampvuur de dag door te nemen en toen ook zij naar bed gingen om 01.30 was het pas echt stil op ons eigen terrein.

De volgende morgen was er een groot gezamenlijk ontbijtbuffet. Toen de inwendige mens was gevoed, gingen alle leden met de explorers van Puttershoek mee op pad, naar het parkje van Maasdam, om daar ‘Eilandje-pik of 3dkwartet’ te gaan spelen. Je kon goed merken dat de lijven vermoeid waren van de tocht en de geest van het tekort aan slaap. Bij terugkomst op het terrein had de leiding alle tenten opgeruimd en was het tijd voor de afsluiting en de uitslag.

1e Smikkelberen (Vossen)                                          Scouts  scouting Puttershoek
2e RSA 768                                                                    Explo’s scouting Puttershoek
3e Gierende Aardappels (Arenden)                         Scouts  scouting Puttershoek
4e Konijnen                                                                  Scouts  Lisser Kannifaten
5e Herten                                                                      Scouts  Lisser Kannifaten
6e Leeuwen                                                                   Scouts   Lisser Kannifaten
7e Kleine Reuzen (Panters & Haviken)                   Scouts   scouting Puttershoek
8e Olifanten                                                                  Scouts   Lisser Kannifaten
9e Strijen                                                                       Scouts en Wildevaart

greppeltocht
Voor alle foto’s zie de scouts facebookpagina