Opkomsten

De Welpen komen meestal bij elkaar op zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur in en rond het groepshuis bij de ijsbaan in Puttershoek. Deze opkomsten hebben een vaste structuur: we hijsen de vlag met alle leeftijdsgroepen, daarna openen we met de Welpen en leggen we uit wat we gaan doen. Halverwege is er een moment voor limonade en een snoepje. Aan het einde sluiten we gezamenlijk met de Welpen af.

Soms gaan we ergens anders naartoe, bijv. met een uitje of als er een activiteit is voor scoutinggroepen uit de hele regio. De structuur, maar ook de opkomsttijd kan dan afwijken. Dit wordt altijd vooraf gecommuniceerd via de nieuwsbrief.

Wat doen Welpen?

De activiteiten die we doen zijn in te delen in 8 verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn voor alle leeftijdsgroepen gelijk, alleen de invulling verschilt natuurlijk! Voorbeelden van dingen die je bij de Welpen doet zijn crea, toneel, koken, leren knopen, de natuur in gaan, met een kompas leren werken, kampvuur, samen werken… We proberen verspreid over het jaar aan alle elementen aandacht te besteden. Ook werken we in ieder geval 2x per jaar gezamenlijk om een insigne te halen. Dit is een reeks opkomsten binnen een bepaald thema, bijv. geschiedenis, journalist, kunstenaar etc. waarmee je een insigne (badge) voor op je uniform kunt verdienen.

Kijk ook eens op de Welpensite van Scouting Nederland om alvast kennis te maken met Mowgli en Shanti (de hoofdfiguren uit Jungleboek) en het themaverhaal!

Op kamp!

Ook gaan we een paar keer per jaar op kamp. Soms kamperen we op het eigen terrein, in de zomervakantie (altijd de eerste week van de (basis)schoolvakantie) logeren we zelfs in een gehuurd clubhuis van een andere scoutingvereniging in Nederland. Daar gaan we dan bijna een week lang spannende avonturen beleven !

Heb jij ook zin om bij de Welpen te komen?

Lijkt het jouw ook leuk om bij de Welpen te komen? Neem dan even contact op met de contactpersoon die bovenaan de pagina staat. Als er plek is, mag je 3 keer komen kijken voor je beslist of je wel of niet lid wilt worden. Zo kun je een goed idee krijgen van de activiteiten die we doen en of scouting echt iets voor jou is. Als er (tijdelijk) geen plek is, kom je op een wachtlijst. We geven dan altijd aan wanneer we verwachten dat er wél een plekje voor je is.

Voorafgaand aan de eerste keer dat je komt kijken, is er een kennismakingsmoment. De leiding stelt zich dan aan jou en je ouders voor en we leggen uit wat we gaan doen. Als je een allergie hebt of er zijn andere dingen waar wij rekening mee moeten houden, dan kunnen je ouders dat tijdens het kennismakingsmoment doorgeven.

Besluit je lid te worden, dan krijgen je ouders een inschrijfformulier mee en leggen we uit welke kleding (en ander materiaal, bijv. voor kampen) er aangeschaft moet worden en waar je dat kunt kopen. Ook wordt er een datum bepaald waarop je geïnstalleerd wordt (een ceremonie met een kleine opdracht waarin je officieel in de Welpengroep wordt opgenomen). Dit vinden sommige kinderen best spannend, daarom mogen je ouders (en evt. broertjes/zusjes) hier altijd bij zijn. Ook proberen we zoveel mogelijk om meerdere kinderen samen te installeren.

Klik hier om terug te gaan naar de welpenpagina.