Wat doen wij zoal

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld ontdekken. Koken op je eigen vuurtje, kamperen, staan op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten?
Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedereen. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken. We hebben de normale opkomsten waarin we dit soort leuke dingen doen. In de winter zijn we meer binnen bezig, in de zomer zullen we meer buiten te vinden zijn. Maar als klap op de vuurpijl zijn er de overnachtingen (kampjes). Bij de scouts is het echt kamperen. Zomerkampen en weekendkampen, zomer en winter. Natuurlijk passen wij ons aan, aan de omstandigheden, maar echte luxe is het niet, maar moet je wel koken voor jezelf en je patrouille en natuurlijk zal je veel avonturen beleven. Zoals droppings, hikes, grote bosspelen en meer.

Beloningen…………….?

De Scouts spelen niet met een vast thema, maar hebben 8 verschillende activiteitengebieden. Zoals bijvoorbeeld Uitdagende Scoutingtechnieken, Sport en Spel, Internationaal en Samenleving.
Wanneer jij een onderwerp erg leuk vind, kun je je hier meer in verdiepen. Je kunt aan de hand van een aantal (individuele) opdrachten laten zien wat je kunt en hiermee insignes verdienen op verschillende niveaus, namelijk de basisfase, verdiepingsfase en specialisatiefase.
Normaal gesproken heb je 3x de mogelijkheid om te komen kijken of je het leuk vind. Daarna kan je er voor kiezen om lid te worden. Dan wordt je vervolgens ook officieel geïnstalleerd, zodat je echt lid bent van Scouting.

Wij stimuleren werken aan insignes. Dat zijn kleine opdrachtjes die je op scouting of daarbuiten kunt doen. Als je een paar van deze opdrachten hebt gedaan, heb je je insigne verdiend. Dat is een teken die je op je uniform mag dragen, zodat je kan laten zien dat jij die vaardigheid beheerst. Pl’s houden samen met de leiding kader ongeveer een keer in de 6- 8 weken. Hierin bespreken zij wat er de afgelopen opkomsten gebeurt is en of dit volgende keer anders zou moeten. Ook krijgen zij hier uitleg over de technieken, zo kunnen zij die weer aan hun patrouilleleden overbrengen.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Wij laten je zien hoe het moet. Wij wijzen je de weg of laten zien hoe je hem zelf kunt vinden. Dit kan letterlijk zijn tijdens tochttechnieken, of figuurlijk zijn met bijvoorbeeld koken. Ze maken jouw avontuur mogelijk.
We proberen er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat we een leuke opkomst voor jullie hebben georganiseerd. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee.

Klik hier om terug te gaan naar de scoutspagina.